Ghiduri practice, Intrebari frecvente, Sfaturi utile

De ce sa alegem tampoanele reutilizabile pentru sani

Ce sunt absorbantele reutilizabile pentru sani?

Din ce sunt facute?

Avantajele alegerii tampoanelor textile pentru sani

Tampoanele pentru sâni sunt unul dintre acele produse mici, dar puternice, care pot ajuta mult viata femeilor în timpul alăptării. Sunt perfecte pentru a oferi mamei acea liniște suplimentară împotriva scurgerilor sau a petelor umede care apar prin tricou. Tampoanele pentru sâni se introduc pur și simplu în interiorul sutienului, deasupra mamelonului, pentru a absorbi laptele care s-a scurs si  pentru a împiedica prelingerea acestuia  și a deveni vizibil.

Deși pe piață există multe forme, dimensiuni și tipuri diferite, acestea se încadrează în cele din urmă în 2 categorii; de unică folosință și reutilizabil. La Loonalys, susținem întotdeauna produsele prietenoase cu planeta, care sunt nu numai cele mai bune pentru tine, ci și pentru mediu. Așa că am vrut să aruncăm o privire mai atentă asupra tampoanelor reutilizabile pentru sân sa le comparam față de cele de unică folosință, pentru a vă ajuta să faceți alegerile mai ușoare.

Ce sunt tampoanele reutilizabile pentru sân?

Tampoanele reutilizabile pentru sani funcționează la fel ca și cele de unică folosință, în afară de faptul că le poți spăla și folosi pe cele reutilizabile din nou și din nou. Sunt fabricate din bumbac, făcându-le super moi și ultra-absorbante.  Iata cateva beneficii ale acestora: 

Ușurință în utilizare

După cum am menționat anterior, tampoanele reutilizabile funcționează exact în același mod ca și cele de unică folosință. Pur și simplu glisați tamponul în sutien, astfel încât să fie pe mamelon. Va absorbi orice exces de lapte sau care se scurge, împiedicand impregnarea acestuia în partea superioară. Diferența fata de tampoanele reutilizabile este că, în loc să le arunci de fiecare dată după utilizare, așa cum ai face cu cele de unică folosință, pur și simplu le pui la spălat și sunt gata pentru a fi folosite din nou și din nou.

Pot părea greu de întreținut  și un alt lucru adăugat la grămada de spălat deja în creștere, dar aceste obiecte micute sunt atât de ușor de spălat încât nici nu vei observa că sunt în grămada ta de spălat. Puneți-le simplu în gentuta de spălat din plasă după utilizare, apoi, când vine ziua spălării, aruncați pur și simplu gentuta de spălat in masina și veți avea tampoane proaspete gata de folosire în cel mai scurt timp.  

Economiseste bani

Cu majoritatea produselor reutilizabile, există întotdeauna un beneficiu de cost atunci când le alegeți. Investiția inițială poate părea puțin mai mare la început, dar pe termen lung veți economisi o grămadă de bani alegând tampoane reutilizabile. Sunt mai rentabile, deoarece le puteți purta și spăla o perioadă lungă de timp, obținând din ele un raport calitate-preț excelent.

Protejează mediul

Cireașa de pe tort este că veți face, de asemenea, o mare favoare planetei. Alegând tampoane reutilizabile pe toata perioada alaptarii, veți deturna mii de tampoane de unică folosință departe de gropile de gunoi în fiecare an. Tampoanele reutilizabile pot dura luni chiar și ani dacă este necesar, protejând planeta de grămezile de tampoane uzate.

Mai bine pentru tine

Dar asta nu este tot, pot adauga si ca sunt mult mai bune pentru tine. Tampoanele reutilizabile pentru sâni oferă în mod obișnuit o absorbție mai bună datorita  materialelor utilizate. Înseamnă un plus de liniște sufletească, mai puțină umezeală și fără scurgeri! În plus, tampoanele reutilizabile sunt toate fabricate din materiale naturale care sunt durabile și ecologice. 

Deoarece sunt fabricate din fibre naturale, tampoanele de alăptare reutilizabile asigură o mai bună circulație a aerului, care este necesară pentru a ajuta procesul de vindecare a mameloanelor dureroase.

Fiind fabricate din bumbac, de asemenea, tampoanele reutilizabile pentru sâni sunt foarte moi și blânde pentru pielea sensibilă, fără substanțe dăunătoare sau chimice utilizate.

De cate tampoane pentru sani am nevoie?

In general o mama care alapteaza va incepe cu un set de 6 perechi. Asta iti va permite sa ai una-doua perechi la spalat, trei perechi disponibile de-a lungul zilei si o pereche in punga cu scutece in caz de urgenta 🙂

Cum spal tampoanele pentru sani?

Pentru cele mai bune rezultate pune tampoanele in plasa in masina de spalat. Foloseste orice detergent dar fara balsam sau inalbitor.

Nu le calca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *